Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2021
Vizualizari: 406
Comentează add

Unii crescători încearcă să vândă animalele pe care le sacrifică în gospodării fără a mai trece cu probe de carne pe la controlul de specialitate - spune şeful DSV Arad.

Inspectorii sanitari verifică anunţurile de vânzare de carne de porc

radiojurnal

     Foto arhivă

Inspectorii sanitar-veterinari verifică în această perioadă cât mai multe dintre anunţurile de vânzare de carne de porc postate pe internet, mai ales în judeţele în care sunt active focare de pestă porcină africană.

Din comoditate sau pentru că nu ştiu că animalele lor sunt bolnave, crescătorii încearcă să vândă animalele pe care le sacrifică în gospodării fără a mai trece cu probe de carne pe la controlul de specialitate - spune şeful DSV Arad, Marcel Roşu.

Marcel Roșu: Constatăm că mișcarea animalelor vii s-a mutat în mediul online. Și am proprietatea termenilor. Sunt foarte multe anunțuri în mediul online prin care se vând animale vii, în special porci, disimulate sub diverse oferte, pentru lemne de foc, pentru încălțăminte, pentru diverse alte produse, dar, de fapt, în spatele acestor anunţuri stau oferte pentru vânzare de porci vii, porci grași și chiar de carne și produse din carne provenite de la animale sacrificate în gospodărie, în condiții improprii, cu un pericol pentru siguranța alimentelor destul de mare.
 
În judeţul Arad sunt active acum patru focare de pestă porcină africană, transmite Radio România Timişoara.
 

Etichete DSVAradinspectori sanitaricarne de porc(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live