Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Decembrie 2020
Vizualizari: 422
Comentează add

Asistăm la moment important în toată Europa astăzi, când pe continent începe campania de vaccinare anti COVID cu produsul de la Pfizer BioNtech.

Informaţii despre vaccinarea anti-COVID

radiojurnal

Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 decembrie, ora 8:19) - Matinal de weekend - Realizator: Andra Gherega - Asistăm la moment important în toată Europa astăzi, când pe continent începe campania de vaccinare anti COVID cu produsul de la Pfizer BioNtech.

Conform studiilor efectuate până acum, răspunsul imun începe să devină protector la aproximativ 14 zile de la prima doză, însă beneficiile maxime se obțin la circa 7 zile după administrarea celei de a doua doze.

Aflăm mai multe despre campania de vaccinare, care începe la ora 9:00 în România, de la reporterul nostru Bogdan Isopescu.

Buna dimineaţa Bogdan! Din comunicatele oficiale reiese că doar puțin peste 3.000 de doze de vaccin vor ajunge azi în cele zece spitale din linia întâi în lupta anti COVID.

Ce se întâmplă cu cele patru mii de doze care rămâne nedistribuite?


Reporter: Bună dimineaţa! Totul are legătură cu organizarea și cu logistica acestei primele zile de vaccinare.

Să nu uităm că sunt doar 10 centre de vaccinare, suntem chiar la începutul acestei campanii, și ar trebui să lămurim în primul rând aici numărul vaccinurilor distribuite pentru imunizare.

România a primit 10 mii, 10 mii de doze nu de vaccinuri, pentru că asta înseamnă 5 mii de vaccinuri, deci 10 mii de doze înseamnă 5 mii de vaccinuri, pentru că la fiecare inunizare se face şi rapelul la 14 zile.

Astfel, vedem că cele 3 mii de doze distribuite astăzi pentru vaccinare au în depozitul de la Institutul Cantacuzino rapelurile necesare, adică alte 3 mii de doze.

Astfel, rămân 2 mii de vaccinuri practic la Institutul Cantacuzino, acestea vor fi trimsie imediat către cele 10 centre de vaccinare pe măsură ce tranşa de 3 mii va fi epuizată, adică tot zilele acestea.

E o problemă în legătură cu vaccinarea în sine, pentru că trebuie să ţinem cont de faptul că, pentru moment, în cele 10 centre de vaccinare fiecare vaccionare durează cam un sfert de oră, deci nu poţi să pui în mişcare mai multe vaccinuri, mai multe doze decât poţi să execuţi, să spunem, într-o zi sau două.


Realizator: Mulţumim foarte mult! Mai este ceva de adăugat? - ştim că vaccinarea va începe la ora 9:00 în această dimineaţă.


Reporter: Da, e o mare forfotă aici, la "Matei Balş", sunt chiar la poarta institutului. Presa, toată lumea vrea să-l vadă pe cel care va fi sau să o vadă pe cea care va fi prima persoană vaccinată din România.

Imediat cum voi avea detalii voi intra în legătură directă cu voi şi vă voi spune cum a decurs sau cum decurge, dacă voi intra în direct exact în acel moment.
Realizator: Mulţumim.

(RS)


Etichete vaccinimunizarecoronaviruscantacuzino(RS)matei balsPfizer BioNtech

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live