Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

3 Februarie 2010
Vizualizari: 1217
Comentează add

Germania va achiziţiona date despre conturi bancare din Elveţia, de la un informator, afirmă ministrul german al finanţelor.

Informaţii bancare secrete, cumpărate de Germania

sorin-solomon

În efortul de depistare a persoanelor care fac evaziune fiscală, Germania va achiziţiona date despre conturi bancare din Elveţia, propuse de un informator, anunţă ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, relatează AFP.

"În principiu, decizia a fost luată", a declarat Schauble pentru ziarul Augsburger Allgemeine Zeitung.

Cazul este similar cumpărării datelor din Liechtenstein în 2008, "deci nu putem lua altă decizie", precizează ministrul german, subliniind că niciun tribunal nu a constestat până acum legalitatea acelei operaţiunii.

Întrebată dacă trebuie să se plătească pentru aceste date, cancelarul Angela Merkel a răspuns că "trebuie să fie făcut tot posibilul" pentru aceste informaţii.

Un informator anonim a propus Germaniei să îi vândă, pentru 2,5 milioane de euro, date bancare despre clienţi suspectaţi că ascund banii în Elveţia.

Germania ar putea recupera astfel cel puţin 100 de milioane de euro.

Elveţia a dat asigurări că va refuza să coopereze dacă Germania va utiliza aceste date furate.

Parlamentarul elveţian Pirmin Bischof a comparat cu jefuirea băncilor încercările Germaniei de a obţine date confidenţiale privind conturile din Elveţia ale mai multor germani suspectaţi de evaziune fiscală, transmite Reuters.

În anul 2008, Germania a cumpărat date sustrase ilegal de un informator de la LGT, cea mai mare bancă din Liechtenstein, obţinând astfel venituri bugetare suplimentare de 200 milioane euro.


Etichete GermaniaElveţiasecret bancarevaziune fiscală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live