Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2019
Vizualizari: 469
Comentează add

Mugur Isărescu a anunţat că inflaţia a crescut în lunile martie şi aprilie peste nivelul prognozat şi va continua să fie de peste 3,5 la sută.

Inflația ”va continua să fie de peste 3,5 la sută”

radiojurnal

Inflaţia a crescut în lunile martie şi aprilie peste nivelul prognozat şi va continua să fie de peste 3,5%, a anunţat, astăzi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful Băncii Naţionale a enumerat printre factorii care menţin o rată ridicată a inflaţiei în ţara noastră scumpirile la legume, fructe, combustibili şi tutun, dar şi creşterile salariale şi taxa impusă companiilor din telecomunicaţii prin Ordonanţa 114. 

Mugur Isărescu: Incertitudinile şi riscurile asociate perspectivei inflației continuă să fie legate de impactul setului de măsuri fiscale și bugetare implementate în acest an, inclusiv acela al taxei pe activele bancare și al noului indice IRCC asupra creditării și a mecanismului de transmisie a politicii monetare. Incertitudini şi riscuri semnificative sunt legate de conduita politicii fiscale și a celei de venituri și de condițiile de pe piață a muncii. Rămâne, de asemenea, preocupantă evoluția deficitului de cont curent.

Guvernatorul BNR s-a arătat sceptic şi în privinţa efectelor pozitive pe care autorităţile le scontează prin aplicarea noului indice care influenţează nivelul dobânzilor la creditele bancare, IRCC. El mai spune că tendinţa băncilor din România este de a acorda credite cu rate cu dobândă fixă.


Etichete inflatieisarescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live