Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2022
Vizualizari: 175
Comentează add

Indicele Robor la 3 luni a ajuns la 8,11%

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Indicele Robor la trei luni în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă continuă să crească și a ajuns astăzi la 8,11%, cel mai mare nivel din ultimii 12 ani.

Adrian Negrescu, analist financiar, a precizat pentru Radio România Actualități că în prezent aproximativ 47% dintre creditele acordate în România sunt în funcție de indicele Robor.

El spune că o soluție pentru scăderea ratei cu 30%-40% este trecerea către indicele de referință pentru creditele consumatorilor IRCC.

"Pentru a trece de la Robor la IRCC nu trebuie să faci altceva decât să mergi la banca unde ai creditul și să depui o cerere, o cerere care se rezolvă de regulă în 30 de zile. Este o solicitare legală pe care băncile ar trebui să o îndeplinească în cel mai scurt termen cu putință. Dacă într-adevăr, banca refuză și există posibilitatea să-ți refuze trecerea la IRCC, soluția este să apelezi la Centrul de Soluționare a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), o instituție care te ajută practic gratuit să negociezi cu banca aceste noi condiții de creditare. Este un Centru de Soluționare a Litigiilor pe care îl puteți găsi online sau la sediul din București în așa fel încât să reușiți să plătiți o rată mai mică, măcar într-o perioadă de 1-2 ani", a spus Adrian Negrescu.


Etichete roborcreditrate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live