Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ina Guţu, Radio Chişinău

26 Aprilie 2022
Vizualizari: 351
Comentează add

Incidentele care au avut loc în ultimele două zile în Transnistria au fost provocate de forțe din interiorul regiunii separatiste - a afirmat președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Incidentele din Transnistria, "provocate de forțe din interiorul regiunii"

ina-gutu-radio-chisinau

  Intrarea în Tiraspol, capitala autoproclamatei Republici Transnistrene.            Foto: Aleksey FILIPPOV / AFP.

Incidentele care au avut loc în ultimele două zile în Transnistria au fost provocate de forțe din interiorul regiunii separatiste - a afirmat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Securitate al ţării.
 
Maia Sandu a pledat din nou pentru soluționarea pașnică a conflictului din stânga Nistrului.
 
Președinta Republicii Moldova a declarat că incidentele care au avut loc în stânga Nistrului sunt o încercare de escaladare a tensiunilor din partea unor forțe pro- război din interiorul regiunii separatiste.
 
Maia Sandu a condamnat orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în această zonă şi a spus că autoritățile tratează cu atenție evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de așa-numitele autorități de la Tiraspol.
 
Maia Sandu: Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației.  Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară.
 
Maia Sandu a reiterat că Republica Moldova pledează pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și a negat existența vreunei tentative din partea Chișinăului de a institui o blocadă economică a regiunii separatiste.
 
Amintim că în regiunea separatistă transnistreană, în mai puțin de 24 de ore, au avut loc mai multe incidente, inclusiv trageri cu aruncătoare de grenade la Tiraspol asupra sediului așa-zisului minister de securitate, explozii la un centru de radiocomunicații în localitatea Maiac, la aerodromul din Tiraspol și în apropiere de o unitate militară de lângă Parcani.

Etichete TransnistriaRepublica MoldovaMaia Sandu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live