Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

21 Octombrie 2016
Vizualizari: 611
Comentează add

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat că în cazul unui eşec Uniunea Europeană va avea dificultăţi majore de a mai încheia astfel de acorduri în viitor.

Încheierea acordului de comerţ liber UE-Canada tot mai problematică

radu-sarpe

 Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk    Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană încearcă să deblocheze semnarea acordului de comerţ liber cu Canada, periclitată de opoziţia comunităţii francofone din Belgia.

Noile propuneri negociate pe timpul nopţii de joi spre vineri, 20/21 octombrie, au fost respinse de guvernul valon, îngrijorat că tratatul comericial le face prea multe concesii canadienilor, creând precedent şi pentru un acord similar cu Statele Unite.

Potrivit France Presse, discuţiile se reiau vineri, înaintea şedinţei finale a summitului european, care va dezbate subiectul, şi a unei reuniuni a parlamentului valon.

România şi Bulgaria au la rândul lor rezerve faţă de tratatul UE-Canada din cauza regimului de vize pe care canadienii îl impun celor două ţări.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine însă că sunt şanse de progres în negocierile cu partea canadiană. Tratatul de liber-schimb cu Canada ar trebui semnat săptămâna viitoare.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat că în cazul unui eşec Uniunea Europeană nu va mai putea încheia astfel de acorduri în viitor.


Etichete Donald TuskvalonacordcomercialCanadavizeBulgariaRomânianegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live