Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

21 Octombrie 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

Au început lucrările pentru șoseaua nouă, cu 4 benzi care face legătura între DN 5 București – Giurgiu și Podul Prieteniei

Începe construcția drumului de legătură DN 5 – Podul Prieteniei

alex-lancuzov

Arhivă foto: Petrut Hirtescu.

Astăzi au început lucrările pentru construirea unui drum nou de 6 kilometri și 4 benzi care va face legătura între DN 5 București –Giurgiu și Podul Prieteniei, la cea mai importantă vamă cu Bulgaria.


Șoseaua nouă se desprinde din DN 5 în zona localității Oinacu, înainte de intrarea în mun. Giurgiu iar termenul de realizare este de 2 ani, cu o garanție de 7 ani.

Antreprenor este un constructor foarte bun din Austria (PORR) care lucrează pe Lotul 1 al Autostrăzii A 1 Sibiu –Pitești, iar valoarea contractului de 107 mil. Lei, fonduri europene nerambursabile.


În prezent, intrarea în terminalul de frontieră se face atât pe ruta unui Drum Județean prin Oinacu dar și pe DN 5 care cuprinde și un tronson nemodernizat, cu probleme la partea carosabilă, prost semnalizat dar cu trafic greu intens.

De asemenea, în derulare este și contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru construirea centurii mun. Giurgiu, o variantă de 12 kilometri care va ocoli orașul pe axa Nord -Sud.

(RS)


Etichete autostradabucurestigiurgiupodul prietenieibulgaria(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live