Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Mai 2022
Vizualizari: 221
Comentează add

Încă 694 de luptători ucraineni din combinatul Azovstal din Mariupol s-au predat în ultimele 24 de ore, afirmă Ministerul rus al Apărării.

Încă 694 de luptători ucraineni din combinatul Azovstal s-au predat

florin-lepadatu

   Cartierul industrial Primorski din vestul oraşului Mariupol, sub loviturile artileriei ruseşti. Foto arhivă : AFP / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -  Încă 694 de luptători ucraineni din combinatul Azovstal din Mariupol s-au predat în ultimele 24 de ore, afirmă Ministerul rus al Apărării, potrivit căruia de luni până astăzi s-ar fi predat, în total, 959 de militari.

Partea rusă susţine că nu a existat nicio înţelegere privind evacuarea luptătorilor din Azovstal şi că aceştia s-au predat, în timp ce presa internaţională scrie că Vladimir Putin ar fi garantat personal că militarii de la Azovstal vor fi trataţi conform legilor internaţionale, iar Kievul a spus că vor fi eliberaţi în urma unui schimb de prizonieri.


Corespondenţă din Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi: ”Mediile ruse au difuzat azi noi imagini de la punctul de îmbarcare în autobuze în care militarii ucraineni care s-au predat sunt percheziționați sumar și examinați corporal, pentru a stabili dacă au tatuaje naziste specifice formațiunii de extremă dreapta Azov. Comitetul rus pentru investigații a declarat că cei care s-au predat vor fi interogați în cadrul dosarelor penale deschise pentru crime de război comise împotriva populației civile. Autoritățile ruse nu comentează detaliile și condițiile negocierilor, subliniind însă că militarii ucraineni nu sunt evacuați, ci se predau necondiționat. Purtătoarea de cuvânt a Ministerul rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat azi că operaţiunea se desfăşoară în conformitate cu planul propus de Rusia de mai multe săptămâni, ea calificând drept minciuni și propagandă afirmațiile liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski, că ar fi o operațiune umanitară ucraineană.”


Etichete ucrainaazovstalmariupol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live