Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Mesaje electorale Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

28 Martie 2015
Vizualizari: 1021
Comentează add

Atât premierul spaniol, cât şi ministrul francez al culturii au adus un omagiu victimelor din aeronava prăbuşită în Alpii Francezi.

Inaugurarea Centrului Pompidou, marcată de accidentul aviatic din Franța

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Premierul spaniol Mariano Rajoy. Foto: Arhivă Reuters.

Inaugurarea Centrului Pompidou la Malaga, în Spania, a fost marcată de urmările dramaticului accident de avion de marţi.

Atât premierul spaniol, cât şi ministrul francez al culturii au adus un omagiu victimelor din aeronava prăbuşită în Alpii Francezi.

Şeful Executivului de la Madrid a vorbit în public pentru prima dată de la aflarea cauzelor accidetului de avion de marţi.

"Mulţumesc sincer, fără niciun protocol, preşedintelui Franţei, guvernului francez, reprezentat aici de doamna ministru al culturii, pentru colaborarea extraordinară şi ajutorul oferit în aceste momente de durere", a spus Mariano Rajoy.

La rândul său, ministrul culturii franceze, doamna Fleur Pellerin, a spus:

"Am dorit să fiu alături de voi astăzi pentru a exprima, în numele Franţei şi al francezilor, sentimentele noastre profunde de solidaritate şi prietenie. Gândurile mele sunt acum la familiile victimelor şi la toţi spaniolii în aceste momente de suferinţă".

Centrul Pompidou din oraşul Malaga este primul sediu în străinătate al celebrei instituţii pariziene şi completează bogata ofertă culturală din sudul Spaniei, alături de Muzeele Picasso şi Thyssen şi de recenta colecţie de artă rusească de la Sankt Petersburg.


Etichete SpaniaCentrul PompidouMalagaaccidentavionMadridMariano RajoyFrantaSpania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live