Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

20 Iunie 2018
Vizualizari: 841
Comentează add

Controalele interne ar putea fi reintroduse, parţial, în spaţiul Schengen, după negocieri dintre Consiliul European, care a primit un mandat în acest sens, şi europarlamentari.

În spaţiul Schengen ar putea fi reintroduse controalele interne

amalia-bojescu

Parlamentul European. Foto: Arhivă.

Controalele interne ar putea fi reintroduse, parţial, în spaţiul Schengen, după negocieri dintre Consiliul European, care a primit un mandat în acest sens, şi europarlamentari.


Ambasadorii UE au aprobat în numele Consiliului un mandat pentru negocieri privind o propunere de modificare a Codului de frontieră Schengen în ceea ce priveşte reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne.

Pe baza acestui mandat, preşedinţia Consiliului va începe negocierile cu Parlamentul European odată ce acesta şi-a adoptat poziţia.

Spaţiul Schengen a adus beneficii necontestate cetăţenilor din întreaga Europă.

Acordul încheiat are drept scop păstrarea acestor realizări şi va oferi statelor membre instrumentele necesare pentru a răspunde provocărilor în materie de securitate pe care le întâmpină - precizează un comunicat.

Valentin Radev, ministrul bulgar de interne aprecia că această propunere vrea să ofere statelor membre o flexibilitate sporită pentru a aborda ameninţările grave la adresa ordinii publice sau a securităţii interne, iar pe de altă parte să se asigure că reintroducerea controalelor la frontierele interne este utilizată doar ca ultimă soluţie.

Tot în acest context propunerea de amendament va permite reintroducerea controalelor la frontierele interne pentru o perioadă de cel mult un an.


Etichete spaţiul Schengencontroale interneceeuroparlamentariValentin Radev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live