Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Iulie 2020
Vizualizari: 134
Comentează add

În Spania, întreaga populație din zona situată în jurul orașului Lérida, din regiunea Catalonia, a intrat în izolare la domiciliu.

În Spania, zona situată în jurul orașului Lérida, în izolare

florin-lepadatu

 

În Spania, una din țările europene cele mai afectate de epidemie, întreaga populație din zona situată în jurul orașului Lérida, din regiunea Catalonia, unde trăiesc peste 30.000 de români, a intrat în izolare la domiciliu.

Potrivit corespondentului RRA la Madrid, Annamaria Damian, guvernul regional a precizat că oamenii pot ieși din casă doar pentru cumpărături de strictă necesitate, precum și pentru a se deplasa la serviciu: "Autoritățile catalane impun carantina în zona deja izolată în urmă cu o săptămână din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

În ultimele șapte zile au fost identificate 1.500 de persoane contaminate, iar alte cinci au fost internate la terapie intensivă.

Sunt interzise deplasările între localități, se închid hotelurile și restaurantele; localurile pot servi mâncare doar pentru a fi consumate acasă, iar reuniunile permise sunt de maxim 10 persoane.

Este pentru prima dată când se revine la restricții dure de la încetarea stării de urgență, iar ministrul regional al sănătății din Catalonia a spus că situația este complexă și că totul depinde acum de fiecare persoană.

Decizia impunerii izolării pentru locuitorii provinciei Lérida a fost luată după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 800 de cazuri, cel mai mare număr de contaminări de două luni încoace.

Spania are în prezent aproape 100 de focare de COVID-19, focar fiind considerat un grup de cel puțin trei persoane contaminate, cu diverse legături între ele."


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live