Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

14 Mai 2019
Vizualizari: 425
Comentează add

Declaraţii ale ministrului de interne italian, Matteo Salvini, despre eventuale debarcări ale migranţilor pe teritoriul Italiei.

În Italia se poate intra ”doar cu acordul meu”

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Deputy Prime Minister and Interior Minister Matteo Salvini gestures in the Senate hall in Rome, Italy, 20 March 2019. Italy's Senate has voted to block a criminal case against the far-right deputy prime minister and interior minister for refusing to allow migrants to disembark from a rescue ship. In January 2019, an Italian court ruled that Salvini should be tried for the kidnapping of 177 asylum seekers he prevented from disembarking the Italian coastguard ship Ubaldo Diciotti in August 2018. EPA/ETTORE FERRARI

Vicepremierul şi ministrul de interne italian, Matteo Salvini, afirmă că în Italia se poate intra doar dacă îşi dă el acordul.

Salvini, un politician eurosceptic despre care s-a scris că ar avea vederi de extremă dreaptă, a făcut, în acest context, trimitere la navele cu migranţi care se află în Mediterană şi încearcă să acosteze în porturile italiene.

"Eu mă ocup de menținerea și asigurarea ordinii și securității publice și preiau această onoare, dar şi poverile, deci oricine intră în Italia trebuie să aibă permisiunea mea", a comentat pe rețelele de socializare vicepremierul și ministrul de interne Matteo Salvini, referindu-se la debarcările de migranți și mai ales la o altă navă umanitară care se îndreaptă în Marea Mediterană spre Libia.

Salvini avertizează că vor lua toate măsurile necesare pentru a interzice navei în cauză să aducă refugiații pe teritoriul italian.

Aceasta numai la trei zile după ce premierul Giuseppe Conte a permis unei ambarcațiuni caritabile care transporta 30 de migranţi să acosteze în insula Lampedusa, iar unei alte nave a marinei italiene cu 36 de migranţi să intre în Portul Augusa din Sicilia.


Etichete salviniemigratie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live