Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

6 Iulie 2020
Vizualizari: 276
Comentează add

Autoritățile din două provincii extrem de afectate de pandemie au intervenit, cerând impunerea de măsuri pentru evitarea aglomerațiilor.

În Italia se cere impunerea de măsuri pentru evitarea aglomerațiilor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto arhivă

În Italia, pe măsură ce este reluat turismul și viața revine la normal, autoritățile din două provincii extrem de afectate de pandemie au intervenit, cerând impunerea de măsuri pentru evitarea aglomerațiilor.

Nu este o urgență, însă, trebuie să se intervină - consideră guvernatorul Regiunii Veneto, Luca Zaia, nemulțumit de faptul că lumea nu mai respectă interdicția de a evita aglomerațiile.

În acest sens va lansa luni o ordonanță cu noi reguli în vederea reducerii impactului pandemiei COVID-19. Decizia a fost luată cu atât mai mult cu cât în regiune și în special la Veneția au început să vină deja tot mai mulți turiști străni.

O ordonanță asemănătoare va fi anunțată mâine și în Regiunea Toscana de guvernatorul Enrico Rossi, după apariția câtorva mici focare de infecție, cauzate de cetățeni străini sau rezidenți reveniți în teritoriu din străinătate, care, conform măsurilor actuale, nu mai sunt obligați să rămână în autoizolare.

La Veneto a devenit faimos așa-zisul focar al îngijitoarelor, opt femei care au venit din România cu același autocar și au fost descoperite infectate, guvernatorul introducând încă de o săptămână obligatorie testarea tuturor femeilor care revin din România sau Republica Moldova la familiile care îngrijesc bătrâni.

Una dintre primele două zone roșii din Italia, instituită la sfârșitul lunii februarie a fost chiar în Regiunea Veneto, în localitatea Euganeo.

Luca Zania a anunțat că va cere procurorilor să deschidă o anchetă privind posibile infracțiuni comise de un om de afaceri asociat cu focarul de infecție cu coronavirus din regiune.

Barbatul denumit de presă pacientul zero, ar fi contractat infecția cu coronavirus în cadrul unei călătorii efectuate în Serbia și la revenirea în Peninsulă nu s-a autoizolat, în ciuda faptului că avea simptome și a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Se crede că omul de afaceri a participat la un dineu cu câteva sute de persoane, persoane pe care autoritățile italiene le caută și continuă să le testeze.


Etichete (ii)italiaaglomeratiemasuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live