Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

4 Martie 2020
Vizualizari: 857
Comentează add

În Italia creşte numărul persoanelor infectate cu coronavirus

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

   

În Italia creşte vertiginos numărul persoanelor infectate cu coronavirus, care a ajuns la aproape 2300 de persoane, dintre care 79 au decedat, iar 229 sunt în stare gravă.

Numai în 24 de ore au murit 27 de italieni, toți cu vârste de peste 65 de ani, cu excepția unui bărbat care avea doar 50 de ani, dar și alte patologii. 88% din numărul total de persoane infectate se află în regiunile Lombardia, Emilia Romagna și Veneto. Cei mai mulți rămân în Lombardia, unde sunt și cele mai multe zone roșii, focare cu 1520 de pacienți cu coronavirus și cu 55 de decese înregistrate până în prezent.

Autoritățile locale din nordul Italiei recomandă persoanelor cu vârste de peste 65 de ani să nu iasă din casă pe parcursul a trei săptămâni, iar directorul Departamentului de Boli Infecțioase din cadrul Institutului Superior de Sănătate, Gianni Rezza, îi sfătuiește pe cetățeni să mențină o mică distanță între ei și, de exemplu, să evite sărutările și îmbrățișările.

Premierul Giuseppe Conte a convocat o întâlnire cu toți miniștrii pentru astăzi, pentru a discuta despre următoarele măsuri care vor fi luate pentru a face față crizei provocate de coronavirus.
 


Etichete ItaliacoronavirusLombardiaEmilia RomagnaVeneto

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live