Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

13 August 2022
Vizualizari: 466
Comentează add

Potrivit meteorologilor, scăderea fluviului va continua, ceea ce va avea consecințe severe asupra economiei germane.

În Germania, seceta afectează circulația navelor pe Rin

vlad-draghicescu-bonn

    Foto: google.maps

Seceta care afectează aproape două treimi din Europa pune presiune și pe sistemele de transport și energetic de pe continent și din Marea Britanie.
 
Experții spun că producția de energie electrică la hidrocentrale este redusă cu peste 20% față de perioada similară de anul trecut.
 
Sunt restricții și la funcționarea multor centrale nucleare ce sunt răcite cu apa din râuri, iar în Germania, pe Rin, navele de pasageri și marfă întâmpină de săptămâni dificultăți din cauza nivelului redus al apelor.
 
Potrivit meteorologilor, scăderea fluviului va continua, ceea ce va avea consecințe severe asupra economiei germane. 
 
Potrivit Direcției Generale a Căilor Navigabile, navele transportă în prezent pe întregul Rin cu mai puțin de jumătate din volumul obișnuit de marfă, iar pe Rinul Mijlociu, în unele cazuri, doar o treime.
 
Adâncimea canalului de navigație, care este crucială pentru transportul maritim, era joi de numai 1,59 metri, mai mică decât pe oricare altă secțiune a Rinului Mijlociu, situat între localitățile Bingen, Rüdesheim și Bonn. Kaup, în districtul  Rheinland, este considerat un punct esențial pentru navigația interioară pe Rin.
 
Potrivit Institutului de Hidrologie, nivelul scăzut al apelor va persista în săptămânile care urmează. Există îngrijorarea că peste una sau două săptămâni nu va mai fi rentabil pentru navele de marfă să călătorească pe Rinul Mijlociu din cauza încărcăturii mici și a riscului crescut de eșuare, transmite Asociația Federală a Navigației.
 
Cererea de spații de transport maritim este imensă. În Germania sunt înregistrate aproximativ 2.000 de nave de transport.
 
Cererilor deja ridicate din industrie, agricultură și comerț, în condițiile în care lanțurile de aprovizionare sunt deja perturbate la nivel mondial, li se adaugă transporturile de cărbune pentru repornirea centralelor electrice și transportul de cereale ucrainene.

Etichete secetaRinnaveGermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live