Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 190
Comentează add

Președintele francez Emanuel Macron Macron se adresează din nou naţiunii în această seară pentru a anunța măsuri suplimentare de combatere a pandemiei.

În Franţa vor fi introduse noi restricţii de combatere a pandemiei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Premierul Franței Jean Castex. Foto: Arhivă/ Ludovic Marin/ AFP

Președintele francez Emanuel Macron Macron se adresează din nou naţiunii în această seară pentru a anunța măsuri suplimentare de combatere a pandemiei.

Cu peste 33.000 de teste pozitive și aproape 300 de decese raportate în cel mai recent bilanț zilnic, Franța se confruntă de o lună cu o agravare continuă a răspândirii coronavirusului. Presa anticipează însă că restricțiile ar putea fi mai puțin stricte decât în primăvară.

Guvernul ar fi pregătit o formulă ușor mai blândă de izolare, spre deosebire de cea impusă în martie aprilie, indică toate informațiile apărute în media în ultimele ore. Își vor continua activitatea creșele, grădinițele și școlile. În schimb, liceele și universitățile vor trece toate la învățământul online, fără a închide însă și campusurile.

Serviciile publice și activitățile strategice vor lucra în continuare după programul normal, celelalte firme vor fi încurajate să recurgă masiv la telemuncă, însă acolo unde nu va fi posibil este permisă prezența angajaților la serviciu. Vor fi suspendate toate evenimentele culturale, iar restaurantele și cafenelele închise din nou.

Într-o postare pe Twitter, premierul Jean Castex a scris aseară că după discursul președintelui Emmanuel Macron va prezenta mâine, în fața deputaților din Adunarea Națională, spre dezbatere și vot, noile măsuri restrictive ce ar urmat să intre în vigoare în noaptea de joi spre vineri, la ora 00:01.

Potrivit informațiilor, care nu încetează să circule de la începutul săptămânii, autoritățile vor să evite un eventual exoda al populației din marile orașe către zonele rurale, mai liniștite în weekendul care urmează.


Etichete (ii)frantarestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live