Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

În Franța se fac pregătiri pentru ieșirea populației din izolarea la domiciliu, prevăzută pentru 11 mai.

În Franța se fac pregătiri pentru ieșirea populației din izolare

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

Tot mai multe ţări europene vorbesc despre o relaxare treptată a restricțiilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului, iar unele au și anunțat măsuri în acest sens.

În Marea Britanie un program de testare și de monitorizare în masă, pentru a menține scăzut nivelul de transmitere, poate deschide calea către reguli mai puțin stricte privind distanțarea socială, a declarat ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock.

Cehia a decis să permită călătoriile în străinătate, adunări ale unor grupuri de până la 10 persoane, iar de luni se redeschid universitățile.

Totodată, pe fondul scăderii numărului de cazuri noi, va fi devansată și
redeschiderea magazinelor.

În Franța pregătirile pentru ieșirea populației din izolarea la domiciliu, prevăzută pentru 11 mai, se fac împreună între guvern și autoritățile locale.

Președintele Emmanuel Macron a discutat joi prin videoconferință cu un grup de aleşi locali, reuniune în urma căreia au apărut câteva linii principale ale strategiei aflate în lucru la guvern, după cu relatează corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman: "La 11 mai nu va avea loc o relaxare a măsurilor pe regiuni şi nici nu vor fi interzise deplasările între oraşe şi regiuni, a promis preşedintele Emmanuel Macron.

Cu toate acestea, dată fiind circulaţia diferită a virusului pe teritoriul naţional, autoritățile locale au libertatea să adapteze măsurile și recomandările generale la particularitățile locale, scopul primordial fiind limitarea propagării epidemiei.

Redeschiderea școlii lor și liceelor se va produce gradul, până spre sfârșitul lunii mai, cu măsuri speciale de igienă și de organizare a programului elevilor dintre cele mai diverse.

După ce mai mulți părinți și chiar profesori s-au revoltat, considerând hazardată decizia guvernului de a deschide școlile atât de repede, președintele Macron ar fi de acord să vină la școală doar elevii care vor, iar alții să continue să studieze online.

Această variantă a stârnit imediat reacția criticilor, care se întreabă retoric dacă învățământul mai este obligatoriu în Franța.

În strategia Guvernului populația urmează să primească în curând măști textile reutilizabile după spălare.

Emmanuel Macron i-a mai anunțat pe liderii locali că bisericile și alte lăcașe de cult vor rămâne deocamdată închise și după încetarea măsurilor de izolare a populației.

În analizele lor unii jurnaliști comentează că în prezent populația este supusă unei vaste campanii de comunicare din partea autorităților, care aruncă numeroase baloane de încercare pentru a testa reacția publică și a putea anunța pe 28 aprilie, așa cum este prevăzut, o ieșire din izolare care să nu stârnească prea multe nemulțumiri."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live