Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

18 Martie 2020
Vizualizari: 491
Comentează add

Un avion militar dotat cu aparatură de reanimare și terapie intensivă a evacuat astăzi şase pacienți aflați în stare foarte gravă în spitale din Alsacia.

În Franţa, armata se implică în sprijinirea spitalelor #Covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Arhivă.

În Franţa, care se află în stare de izolare generală, armata se implică în sprijinirea spitalelor, iar amenzile aplicate celor care nu respectă restricţiile de circulaţie pot ajunge chiar şi la 375 de euro, în condiţiile în care nimeni nu are voie să circule decât în jurul casei.

Un avion militar dotat cu aparatură de reanimare și terapie intensivă a evacuat astăzi şase pacienți aflați în stare foarte gravă în spitale din Alsacia și i-a transportat la Marsilia și Toulon.

Airbus-ul militar a executat pentru prima dată o misiune civilă.

Tot astăzi, militarii au început pregătirea infrastructurii pentru instalarea unui spital de campanie la Mulhouse, tot în Alsacia, regiunea cu cele mai multe cazuri grave din Franța, unde spitalele sunt saturate și personalul medical a început să dea semne serioase de oboseală.

Spitalul militar de campanie va dispune de treizeci de paturi de reanimare.

Tot astăzi, după evaluarea situației din teren, ministrul de interne a majorat amenzile pentru cei care nu respectă regulile privind izolarea la domiciliu.

Ministrul economiei i-a chemat pe salariați întreprinderilor încă deschise și a căror activitate este indispensabilă funcționării țării să meargă la lucru, respectând măsurile de distanță și de igienă, iar ministrul culturii a anunțat un ajutor de urgență de 22 de milioane de euro pentru sectoarele culturale lovite de criza COVID-19.

(RS)


Etichete coronavirusfrantaarmataspitale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live