Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Septembrie 2020
Vizualizari: 150
Comentează add

În Franţa a început licitaţia pentru frecvenţele 5G.

În Franţa a început licitaţia pentru frecvenţele 5G

florin-lepadatu

   Foto Thomas SAMSON / AFP

În Franţa, s-a dat marţi startul licitației pentru frecvențele 5G, la care s-au înscris toți cei patru operatori naționali de telefonie mobilă și internet.

Reporter Daniela Coman, Paris- "Programate inițial în aprilie, dar amânate din cauza pandemiei, aceste licitații ar trebui să le permită operatorilor se deschidă drumul către primul serviciu 5G în Franța, care să devină funcțional până la sfârșitul anului în unele orașe mari.

Cei patru operatori au obținut deja câte un bloc de 50 de megahertzi fiecare în noua bandă de frecvență, fiind în joc încă 110 megahertzi.

Condiția pusă de stat este că nimeni nu poate deține mai mult de 100 de megahertzi.

Tehnologia 5G va însemna un mare pas înainte pentru dezvoltarea ramurilor industriale ale viitorului: medicina la distanță, automobilele autonome, casele conectate și multe alte domenii, pentru public o viteză mai mare și un timp foarte scurt de descărcare a conținutului de pe internet, în paralel cu reducerea consumului de energie.

Ca peste tot în lume, și în Franța tehnologia 5G are adversarii săi.

Un grup de lideri ecologiști a cerut amânarea cu un an, invocând motive de protejare a mediului, alții alertează în legătură cu riscurile pentru sănătate, iar Uniunea primarilor din zonele rurale îi cere guvernului să rezolve mai întâi situația zonelor albe, unde nu există deloc semnal.

În Europa, țările cele mai avansate în introducerea noi tehnologii sunt cele nordice, în frunte cu Finlanda și Suedia, precum și Elveția.

De asemenea, Marea Britanie Germania și Italia au atribuit și ele noile frecvenţe 5G."


Etichete franţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live