Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 431
Comentează add

Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute în prima săptămână din acest an a fost mai mare comparativ cu săptămâna precedentă.

"În acest moment nu se pune problema unei epidemii de gripă"

florin-lepadatu

 

Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute în prima săptămână din acest an a fost mai mare comparativ cu săptămâna precedentă, dar s-a încadrat în intervalul aşteptat - arată datele publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

"În acest moment nu se pune problema unei epidemii de gripă.

Este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului" - a declarat joi ministrul Sorina Pintea.

Totuşi, de la debutul acestui sezon au fost înregistrate cinci decese şi de aceea Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a gripei.

Până în data de 6 ianuarie se vaccinaseră peste 1.200.000 de persoane din grupele la risc, cu vaccin asigurat gratuit de minister.

Odată cu începerea cursurilor în şcoli, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte, condiţii în care triajul efectuat de cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, este foarte important pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi, relatează Rador.


Etichete Gripăspitalmedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live