Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Decembrie 2013
Vizualizari: 2529
Comentează add

Ministerul finanţelor publice nu are în vedere, "sub nici o formă", introducerea de noi taxe şi impozite sau majorarea celor existente, înafara celor deja anunţate.

Îmbunătăţirea colectării veniturilor, prioritate în 2014

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Ministerul finanţelor publice nu are în vedere, "sub nici o formă", introducerea de noi taxe şi impozite sau majorarea celor existente.

Precizarea ministerului vine în contextul variantelor vehiculate în ultimele zile în mass-media, potrivit cărora veniturile neîncasate în urma amânării introducerii accizei de 7 eurocenţi la carburanţi vor fi asigurate prin introducerea de taxe şi impozite suplimentare.

Principala sursă de echilibrare a veniturilor o reprezintă îmbunătăţirea colectării veniturilor, care se află în creştere - se arată într-un comunicat.

Impactul bugetar efectiv al amânării introducerii accizei la carburanţi va putea fi cuantificat în luna iulie, în funcţie de evoluţia economiei româneşti şi de încasările bugetare în primul semestru.

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să adopte măsuri pentru a compensa scăderea veniturilor, ca urmare a amânării cu trei luni a majorării accizei la combustibili în vederea atingerii ţintei de deficit de 2,2% din PIB - a declarat luni reprezentantul rezident al FMI în România, Guillermo Tolosa.


Etichete Ministerul finanţelor publicetaxeimpoziteaccizăcarburanţivenituriGuillermo TolosaFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live