Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 360
Comentează add

Ca reprezentant al delegaţiei române la reuniunile de la Viena din perioada 19-20 decembrie 1989, T. Meleşcanu ar fi "participat la dezinformarea pusă la cale de regimul totalitar"

IICMER s-a autosesizat în legătură cu activitatea lui Teodor Meleşcanu

mihaela-dumitrescu

  Ministrul de externe  Teodor Meleșcanu. Foto: Agerpres.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc s-a sesizat din oficiu cu privire la modul în care Teodor Meleşcanu a acţionat ca reprezentant al delegaţiei române la reuniunile de la Viena din perioada 19-20 decembrie 1989.

Potrivit telegramelor diplomatice, Teodor Meleșcanu ar fi participat în calitate oficială la dezinformarea și diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist - menționează reprezentanții institutului.

Astfel, susține comunicatul oficial, acesta i-ar fi indus în eroare pe reprezentanții diplomatici cu privire la crimele și abuzurile săvârșite la Timișoara în 1989, plasând infracțiunile comise de comuniști în categoria zvonurilor colportate în scopuri dușmănoase și a știrilor de presă neconfirmate.

Au fost dispuse cercetări ale documentelor de arhivă și identificare de martori, urmând să fie derulate activități de specifice Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

După cum transmite Agerpres, în cazul în care vor fi depistate situații de încălcare a legii, reprezentanții institutului sunt abilitați să sesizeze organele în drept.


Etichete Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului RomânescIICMER

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live