Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2015
Vizualizari: 1026
Comentează add

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a fost suspendată în urma deciziei definitive a Instanței Supreme care a acceptat sesizarea Avocatului Poporului.

ICCJ: Ridicările de mașini sunt ilegale

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Maşinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate de serviciile speciale ale primăriilor, a stabilit definitiv Instanţa Supremă luni.

Judecătorii au acceptat sesizarea Avocatului Poporului, conform căreia autorităţile locale au stabilit reguli şi au impus amenzi suplimentare prevederilor din Codul Rutier în vigoare.

Domeniul circulaţiei rutiere este deja reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă 195/2002 cu modificările ulterioare, astfel că o eventuală procedură de ridicare a vehiculelor staţionate ne-regulamentar trebuie stabilită de Guvern, ca normă unică, valabilă la nivel naţional, a explicat la RRA Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

"În baza acestei decizii evident că Guvernul României va trebui să elaboreze un regulament de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 195 din 2002 care va stabili unitar la nivel de întrega ţară modul în care urmează să se ridice aceste maşini parcate ilegal.

"Cu alte cuvinte, nu se mai pot aplica aceste proceduri stabilite de fiecare consiliul local în parte. Va exista o procedură unică la nivel naţional care va trebui respectată de toată lumea", a spus Victor Ciorbea.


Etichete Ridicarea maşinilor parcate neregulamentarsuspendataICCJAvocatul Poporuluiconsiliile localeguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live