Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Martie 2021
Vizualizari: 195
Comentează add

Este o mare lovitură dată reputației Hong Kong-ului. Fundația americană Heritage a plasat Hong Kong-ul drept cea mai liberă economie din lume timp de 25 de ani.

Hong Kong a fost exclus din "Indexul Libertății Economice"

sergiu-stet

 Hong Kong.      Foto: Arhivă.

Hong Kong-ul a fost exclus din Indexul anual al celor mai importante economii din lume care favorizează mediul de afaceri. Lista este alcătuită de un grup de lucru conservator din SUA.
 
Corespondentul BBC transmite că Fundația americană Heritage a plasat Hong Kong-ul drept cea mai liberă și mai prietenoasă cu mediul de afaceri economie din lume timp de 25 de ani la rând.
 
Acum, potrivit fundației, Beijing-ul conduce orașul, așa că Hong Kong-ul nu mai poate fi considerat că este separat de China, plasată pe locul 107 în lume. Este o mare lovitură dată reputației Hong Kong-ului.
 
Partidul Comunist chinez a promis, în 1997 - când Marea Britanie a cedat Hong Kong-ul Chinei în urma unui acord  - că Hong Kong-ul va avea în continuare libertăți de care nu se bucură mulți din China continentală.
 
După mai multe luni de proteste pentru a apăra democrația, Beijing-ul a impus anul trecut o lege privind siguranța națională despre care susține că va restaura stabilitatea.

Etichete Hong KongChinaeconomiepiațălibertate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live