Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

21 Octombrie 2020
Vizualizari: 243
Comentează add

Guvernul vrea să modifice Legea 136 privind carantinarea, prin OUG

cristina-dumitrescu

Foto: gov.ro.

Guvernul ar urma să schimbe mâine modul de abordare a formelor uşoare şi fără simptome ale infectării cu coronavirus. În contextul supraaglomerării spitalelor, aceşti pacienţi vor fi trataţi la domiciliu, dacă nu prezintă alte afecţiuni.
Cristina Dumitrescu explică:

Reporter: Executivul vrea să modifice Legea 136 privind carantinarea, printr-o ordonanţă de urgenţă, astfel încât cei care se infectează cu coronavirus, dar nu au simptome sau au forme uşoare ale bolii, să poată fi trataţi acasă.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea astăzi că aceste persoane vor fi monitorizate, din punct de vedere al stării de sănătate, de către medicii de familie, iar poliţiştii se vor asigura că ele vor rămâne în izolare, pentru a nu răspândi virusul.

Nu se ştie, în acest moment, ce vor avea de facut medicii de familie, dacă aceştia îşi vor vizita pacienţii sau doar îi vor îndruma de la distanţă. Legislaţia prevede acum că pacienţii infectaţi cu noul coronavirus trebuie să stea în spital cel mult 48 de ore, pentru diverse analize şi evaluarea stării de sănătate.

Însă, o dată cu creşterea foarte mare a numărului de cazuri de COVID-19, spitalele desemnate să-i trateze pe cei infectaţi cu coronavirus sunt aglomeate, iar ambulanţele sunt suprasolicitate să-i transporte la spital pentru evaluare pe cei care nu au alte probleme de sănătate. Prin ordonanţa de urgenţă care modifică Legea 136, guvernul încearcă să reducă numărul de pacienţi cu COVID-19 din spitale.

(PH)


Etichete guverncarantinareoug(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live