Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

17 Mai 2021
Vizualizari: 362
Comentează add

Ministrul educației a afirmat că sunt schimbări care vin în sprijinul elevilor și că în bugetul ministerului există sumele necesare pentru decontarea navetei

Guvernul va modifica condițiile plății transportului școlar

petruta-obrejan

  Foto: Arhivă.

Guvernul urmează să modifice condițiile plății transportului școlar, în contextul în care 2,6 milioane de elevi sunt așteptați de astăzi la școală cu prezență fizică.

Ministrul educației a afirmat că sunt schimbări care vin în sprijinul elevilor și că în bugetul ministerului există sumele necesare pentru decontarea navetei. Petruța Obrejan are detalii.


Ministerul Educației va avansa banii pentru decontul transportului elevilor, și nu familiile acestora, spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care preciza că în ședința executivului din această săptămână este foarte probabil să fie discutat proiectul de ordonanță de urgență elaborat de ministerul său.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că există banii necesari pentru decontul navetei elevilor, și anume 100 de milioane de lei.


Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației a decuplat problema decontului navetei elevilor pentru care există 100 de milioane de lei în bugetul Ministerului Educației de problema transportului local. Ministerul Educației nu numai că va deconta plecând de la un tarif de 30 de lei, și ne de 10 lei pe primii 3 km, nu numai că a scos limita de transport, limita de distanță de la 50 de km până la orice distanță necesară, dar a modificat și principiul conform căruia nu vor mai avansa elevii, familiile banii, urmând să aștepte decontul la sfârșitul lunii, ci va avansa Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare și școli sumele necesare, urmând ca apoi să se facă decontul, la sfârșitul lunii.


Reporter: Tot în această săptămână premierul Florin Cîțu ar urma să se întâlnească cu liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Discuția se va axa pe prioritățile și mecanismele Planului Național de Redresare și Reziliență.


Etichete transportministerul educatieielevișcoală(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live