Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Iulie 2019
Vizualizari: 226
Comentează add

Guvernul Republicii Moldova are o misiune complicată, aceea de a restabili încrederea cetăţenilor în instituţiile statului este mesajul transmis de premierul Maia Sandu la Berlin.

Guvernul Republicii Moldova are o misiune complicată

florin-lepadatu

 Foto. radiochisinau.md

Guvernul Republicii Moldova are o misiune complicată, aceea de a restabili încrederea cetăţenilor în instituţiile statului - este mesajul transmis de premierul Maia Sandu la Berlin.

Şefa executivului moldovean a fost primită cu onoruri militare de cancelarul german, Angela Merkel.

Colega noastră, Cristina Popuşoi, de la Radio Chişinău, a urmărit conferinţa de presă comună a celor două oficialităţi: "Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat la conferinţa de presă comună cu cancelarul german, Angela Merkel, că guvernul de la Chişinău are în faţa sa o misiune complicată de a restabili încrederea cetăţenilor în instituţiile statului şi de a lupta împotriva corupţiei.

Ea a spus că pledează pentru numirea în funcţiile-cheie a unor persoane profesioniste şi neafiliate politic.

Maia Sandu a vorbit şi despre apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că guvernul de la Chişinău va urma cursul proeuropean la nivel politic şi de apropiere de Uniunea Europeană.

Angela Merkel a îndemnat autorităţile moldovene să continue lupta împotriva corupţiei şi să facă mai transparente instituţiile statului în beneficiul cetăţenilor.

Agenda vizitei Maiei Sandu în Germania include şi alte întrevederi la nivel înalt, printre care cele cu preşedintele Bundestagului şi cu ministrul afacerilor europene."


Etichete Republica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live