Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

31 Octombrie 2021
Vizualizari: 415
Comentează add

Cele două Camere ale parlamentului se vor reuni miercuri în ședință comună pentru a supune la vot învestirea guvernului minoritar propus de premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Guvernul propus de Nicolae Ciucă ajunge miercuri în fața Parlamentului

   Nicolae Ciucă  Foto: Agerpres

Cele două Camere ale parlamentului se vor reuni miercuri în ședință comună pentru a supune la vot învestirea guvernului minoritar propus de premierul desemnat, Nicolae Ciucă.
 
Lista cabinetului și programul de guvernare au fost depuse ieri, în legislativ, în ultima zi înainte de expirarea termenului constituțional.
 
Sunt opt nume noi propuse pentru portofoliile în executivul PNL-UDMR, iar programul de guvernare are în prim-plan măsuri urgente pentru criza COVID și creșterea prețurilor la gazele naturale și la curentul electric. 
 
Pentru combaterea crizei sanitare sunt prevăzute, printre altele, creșterea capacităților secțiilor ATI, prin reorganizarea capacităților existente, extinderea numărului de spitale care pot trata pacienți COVID, dar și accelerarea și promovarea vaccinării, ca măsură de protejare a cetățenilor, prin generalizarea folosirii certificatului digital.
 
Totodată, cabinetul Ciucă mai propune identificarea de măsuri complementare celor luate până acum, precum plafonarea, compensarea și amânarea la plată a facturilor la energie, astfel încât românii să treacă mai ușor peste această iarnă.
 
Nu în ultimul rând, programul noului executiv are în vedere și anumite repere pentru derularea în condiții optime a Planului Național de Redresare și Reziliență, adoptat recent.
 
În ceea ce privește lista de miniștri, există opt nume noi, respectiv Alina Gorghiu - la Justiție, Cătălin Predoiu - la Apărare, Nelu Tătaru - la Sănătate, Marcel Boloş - Transporturi, Mircea Fechet - Agricultură, Florin Roman - Economie și Robert Sighiartău - la Digitalizare, din partea PNL, şi Hegedüs Csilla, din partea UDMR, la Investiții și Fonduri Europene.
 

Etichete guvernul Ciucapremierul desemnatparlamentvot(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live