Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

17 Iulie 2015
Vizualizari: 1851
Comentează add

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a explicat că preşedintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal pentru că guvernul nu a prezentat şi măsurile compensatorii scăderii TVA.

Guvernul "nu a prezentat măsurile compensatorii pentru relaxarea fiscală"

oana-bala

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu. Foto: captură video.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, astăzi, Senatului cererea de reexaminare a Codului fiscal în care arată că punerea în aplicare a acestuia în actuala formă ar genera implicaţii majore la nivelul construcţiei bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menţinere a consolidării fiscale.

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a explicat că unele dintre măsurile de relaxare fiscală prevăzute în propunerea executivului sunt necesare, dar guvernul nu a prezentat şi măsurile compensatorii şi nu se ştie ce implicaţii vor avea acestea asupra bugetului anului viitor.

Noul Cod fiscal vine în contradicţie cu strategia fiscal-bugetară şi cu programul de convergenţă, susţine consilierul prezidenţial de la Departametul de Politici Economice Cosmin Marinescu. E

l a atras atenţia că executivul nu a prezenta un plan privind reducerea cheltuielilor bugetare, măsuri care să acopere abaterea de la ţinta de deficit.

Pe de alt parte, Cosmin Marinescu a arătat că scăderea TVA este necesară, însă punerea ei laolaltă cu celelalte măsuri îi poate reduce şansele de reuşită.

"Această abordare de tip "all inclusive" îşi anihilează paradoxal propriile şanse de reuşită. Pe de alt parte, trebuie subliniat faptul că introducerea cotei reduse de TVA pentru alimente este o măsură bună, cu efecte benefice inclusiv în planul reducerii evaziunii fiscale. Oricum, chiar şi în legătură cu această măsură mai trebuie aşteptat pentru a putea evalua, într-o manieră cuprinzătoare, toate efectele economice şi implicaţiile bugetare", a spus Cosmin Marinescu.

Pentru ca relaxarea fiscală să fie sustenabilă este nevoie de regândirea construcţiei bugetare, dar şi de o abordare prudentă şi responsabilă, a adăugat consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu. 


Etichete preşedintele Klaus IohannisCodul fiscal şi de procedură fiscalăreexaminareParlamentConsilierul prezidenţial Cosmin Marinescurelaxare fiscală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live