Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

7 Februarie 2019
Vizualizari: 722
Comentează add

Vicepremierul italian, Matteo Salvini, spune că ar fi bucuros să aibă o întâlnire cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta despre tensiunile recente.

Guvernul italian nu doreşte o dispută cu Franţa

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Guvernul italian nu doreşte o dispută cu Franţa, a declarat vicepremierul Matteo Salvini.  El a adăugat că ar fi bucuros să aibă o întâlnire cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a discuta despre tensiunile recente.

După ce Franţa şi-a rechemat ambasadorul de la Roma acasă, vicepremierul şi ministru de interne Matteo Salvini încearcă să stingă focul provocat de tensiunea creată în ultimile săptămâni şi explică în mod oficial că Italia nu vrea să se certe cu nimeni.

"Nu ne interesează polemicile. Suntem persoane concrete şi apărăm interesele italienilor", a declarat Matteo Salvini care adaugă că este disponibil să se întâlnească cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu alţi reprezentanţi ai Guvernului de la Paris.

Relaţiile între Franţa şi Italia au devenit tensionate încă de când formaţiunile politice italiene "Mişcarea Populistă 5 Stele" şi "Liga" au preluat puterea în iunie 2018.

Franţa şi-a chemat ambasadorul din Italia pentru consultări, în urma unor declaraţii şi acţiuni publice ale unor membri din guvernul italian şi responsabili ai partidelor aflate la putere la Roma


Etichete Matteo SalviniItaliaFranţadiplomaţieguvernvicepremier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live