Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

1 Aprilie 2020
Vizualizari: 267
Comentează add

Guvernul francez a luat noi măsuri de întărire a sistemului medical.

Guvernul francez a luat noi măsuri de întărire a sistemului medical

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

În Franța au mai murit marţi 500 de oameni, iar numărul cazurilor grave de la reanimare a trecut de 5.500, apăsând cu putere asupra capacității de primire a spitalelor.

Potrivit corespondentei RRA la Paris, guvernul a luat noi măsuri de întărire a sistemului medical, iar mii de medici și asistenți din zonele mai puțin afectate de epidemieau plecat în ajutorul colegilor aflați în situații dificile.Corespondenţă din Paris, reporter Daniela Coman - "Guvernul francez a deblocat ieri un buget excepțional de 4 miliarde de euro pentru sănătatea publică, destinat integral achiziționării de materiale medicale și medicamente pentru pacienții cu COVID-19, a anunțat președintele Emmanuel Macron.

Cu ocazia unei vizite la o fabrică de măști, el a asigurat că până la sfârșitul anului Franța își va produce în țară întregul necesar și va face și stocuri, pentru a nu mai depinde de importuri.


Emmanuel Macron: "Această criză ne învață că în cazul anumitor produse și materiale ar trebui să avem o suveranitate europeană, să producem mai mult pe teritoriul național pentru a ne reduce dependența."

Pentru a rezolva problema crizei de aparate de respirație artificială, a fost creat un consorțiu, la care participă patru mari grupuri industriale franceze.

Primele aparate vor începe să fie livrate în câteva zile.

Franța și-a fixat drept obiectiv triplarea numărului de paturi de reanimare de la 5.000, câte erau înainte de epidemie, la peste 14.000.

Este nevoie desigur și de personal care să îngrijească bolnavi grav.

Şi în acest caz solidaritatea funcționează: până acum douăsprezece mii de doctori, asistente, infirmiere și brancardieri s-au oferit voluntari și au plecat din regiunile unde circulația virusului este slabă pentru a-şi ajuta colegii din zonele grav afectate."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live