Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

21 Martie 2020
Vizualizari: 466
Comentează add

Guvernul francez a înăsprit regurile pentru blocarea oamenilor în locuinţe şi limitarea călătoriilor, ca urmare a faptului că nu toţi francezii respectă restricţiile impuse.

Guvernul francez a impus noi măsuri de restricţie privind deplasările

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto Thomas SAMSON / AFP

Guvernul francez a înăsprit regurile pentru blocarea oamenilor în locuinţe şi limitarea călătoriilor, ca urmare a faptului că nu toţi francezii respectă restricţiile impuse.

Peste 1.600 de cazuri noi au fost confirmate și 78 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Cele mai afectate zone sunt Alsacia şi regiunea pariziană, având cele mai multe cazuri confirmate şi grave.

Se aşteaptă ca vârful epidemiei să fie atins aproximativ în zece zile, însă nu în toate regiunile odată, pentru că virusul este neuniform răspândit.

Autoritățile sunt nemulțumite că nu toți respectă izolarea, în pofida amenzilor de aproape două milioane și jumătate de euro aplicate în doar două zile și chiar a arestării a 16 persoane care au agresat forțele de ordine.

În stare de izolare generală la nivel naţional, francezii au totuşi voie să iasă din casă, însă pentru scurt timp, doar în imediata apropiere a domiciliului şi pentru scopuri precize: să cumpere alimente, să plimbe câinele sau să facă puţină mişcare, însă nu în grup.

Numai că mulţi abuzează de aceste derogări. De aceea, noi măsuri de restricţie, privind deplasările, intră de astăzi învigoare: acces interzis în anumite zone ale Parisului.

La Nisa s-a decretat izolare totală, doar medicii, poliţia şi cei cu permise speciale mai au voie să iasă din casă. Plajele de la Mediterana şi Atlantic au acces interzis pentru public. Transportul feroviar a fost redus până la 15%.

De acum înainte, însă, guvernul va putea lua mult mai uşor orice măsură restrictivă, pentru că aseară târziu Adunarea Naţională şi Senatul au adoptat definitiv proiectul legii privind lupta împotriva epidemiei de coronavirus, ce conţine condițiile în care se declară stare de urgență în sănătate, cu limitarea libertăţii de mișcare, de inițiativă și de asociere, făcând posibilă rechiziționarea tuturor bunurilor și serviciilor necesare pentru a lupta împotriva crizei din sănătate.


Etichete (ii)frantacoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live