Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 02 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

30 Octombrie 2020
Vizualizari: 310
Comentează add

Guvernul francez a anunțat întărirea măsurilor de securitate antiteroriste

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Arhivă foto. Agerpres/AFP.

În Franța, Guvernul a anunțat întărirea măsurilor de securitate antiteroriste, în urma Consiliului de Apărare convocat de președintele Emmanuel Macron, după atentatul islamist de ieri de la Nisa, în care trei persoane au fost ucise de un emigrant tunisian.

Reporter: Daniela Coman - Vor fi imobilizate imediat forțe sporite pentru o mai bună supraveghere a spațiului public - a anunțat ministrul de interne, Gerald Darmanin, care a decis reactivarea 3.500 de jandarmi rezerviști.
 
De asemenea, 100 de polițiști au fost detașați la Nisa, unde populația este dominată de un puternic sentiment de insecuritate, în urma atacului de ieri comis în Catedrala Notre Dame din oraș. Măsurile de siguranță vor fi întărite în acest weekend în toate bisericile și cimitirele din Franța, în așteptarea Sărbătorii tuturor Sfinților, de duminică 1 noiembrie, când catolicii își comemorează morții.
 
O vigilență crescută este necesară în școli și în jurul lor, începând de luni, când elevii revin din vacanță. La rândul său, ministrul de externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat un mesaj de pace lumii musulmane, subliniind că Franța este o țară a toleranței și nu a disprețului sau a respingerii. În același timp, ministrul de externe le-a recomandat cetățenilor francezi care trăiesc în străinătate să fie prudenți, întrucât amenințarea împotriva intereselor franceze este prezentă în multe zone ale lumii.
 
Alerta teroristă este la un nivel foarte ridicat în Franța: în mai puțin de o lună au avut loc trei atentate islamiste soldate cu morți și răniți. Manifestări publice de ură împotriva Franței au loc, de o săptămână, în mai multe țări musulmane, ca urmare a republicării în presa franceză a caricaturilor cu Profetul Mahomed, precum și a incitărilor și atacurilor lansate de președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan.
 
(PH)

Etichete FrantaEmmanuel Macronantiteroriste(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live