Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

7 Iulie 2020
Vizualizari: 307
Comentează add

Guvernul israelian a aprobat în unanimitate mai multe restricții în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății.

Guvernul din Israel a aprobat mai multe restricții

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

Guvernul israelian a aprobat în unanimitate mai multe restricții în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății.

În situația în care nu se aprobă măsurile necesare, Ministerul Sănătății a avertizat că săptămâna viitoare va fi nevoit să solicite închiderea totală a unor domenii de activitate. Dragoș Ciocîrlan relatează din Ierusalim.

Reporter: Guvernul israelian a aprobat proiectul de lege pentru modificarea și menținerea regulamentelor de urgență, astfel încât restricțiile decise de Cabinet să intre în vigoare imediat. Proiectul a fost înaintat pentru aprobare Knessetului. Premierul Benjamin Netanyahu a explicat decizia guvernului:

Benjamin Netanyahu: Astăzi sunt în jur de 90 de pacienți în Israel în stare dificilă. Numărul cazurilor se dublează la patru zile și dacă nu acționăm acum, vom avea poate și 1000 de pacienți în stare gravă în următoarele săptămâni. Este motivul pentru care suntem obligați să luăm imediat măsuri. În paralel, se lucrează la un pachet economic pentru a-i ajuta pe cei afectați: întreprinderile și liber profesioniștii. 

Reporter: Guvernul a aprobat în unanimitate închiderea sălilor de evenimente, a cluburilor, barurilor, în restaurante sunt permise nu mai mult de 20 de persoane, într-un spațiu închis, și nu mai mult de 30 într-o zonă deschisă, la mese distanțate. Sălile de sport, piscinele publice, centrele culturale vor fi închise, în locurile de cult nu mai mult de 19 persoane în același timp. Taberele de vară au nevoie de autorizarea Ministerului Sănătății. În companii guvernamentale și ministere cel puțin 30% din muncă se va face de la domiciliu.

Epidemiologul Hagai Levine, prof. la Institutul de Sănătate Publică al Universității Ebraice, spune că experiența Israelului ar trebui să fie o lecție pentru toate țările. Nu se poate trece de la o extremă la alta, de la blocarea totală la o eliminare rapidă a restricțiilor fără o planificare adecvată. Atenția trebuie îndreptată asupra populației cu risc și în zonele cu potențial ridicat de contaminare.

Directorul Diviziei de Medicină de Urgență de la Clinica Ichilov, dr. Moshe Sharist, a comentat că este al doilea val. Spitalul are la dispoziție kituri de testare rapidă, care oferă un răspuns în două sau trei ore. Sălile de urgență sunt aglomerate la spitalele din Tel Aviv, Holon și Ashdod.

Potrivit premierului Benjamin Netanyahu, în paralel se va acționa pe două planuri: sănătate, inclusiv măsuri de prevenire a riscurilor de viață, și ajutarea economiei.


Etichete (ii)israelrestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live