Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Iulie 2012
Vizualizari: 1589
Comentează add

Ministrul sănătăţii Vasile Cepoi a identificat 6 medicamente care lipsesc de pe piaţa românească pentru că acestea nu se mai fabrică.

Guvernul "caută soluţii pentru lipsa unor medicamente"

petruta-obrejan

Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi. Foto: Agerpres.

Situaţia din sistemul de sănătate şi în special aspecte legate de lista medicamentelor pentru bolnavii de cancer au fost discutate în şedinţa de guvern.

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi, să vină cu propuneri concrete pentru ameliorarea problemei medicamentelor.

După şedinţa Executivului, Vasile Cepoi a declarat că doar şase din cele 25 de medicamente necesare bolnavilor de cancer, invocate de Fedraţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, ar lipsi de pe piaţă şi pun probleme de continuitate în aprovizionare.

"La ora actuală, Comisia de Oncologie a menţionat că, din cele 25 de medicamente care se discuta că lipsesc de pe piaţă, şase sunt cele care ridică probleme de continuitate în aprovizionare, patru dintre ele le-am rezolvat noi, aducându-le prin UNIFARM.

"Pentru două dintre ele suntem în discuţie cu producătorii, care sunt de acord să ni le aducă, numai că nu reuşesc, le trebuie un interval de timp să le producă.

"Aceste medicamente nu lipsesc de luna asta, ci lipsesc de câţiva ani de zile şi până la această dată nu s-au luat măsurile necesare, pentru a evita aceste discontinuităţi", a declarat Vasile Cepoi.

În cadrul şedinţei de guvern, a fost discutat, în primă lectură, proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate.

Documentul se va afla pe site-ul ministerului şi va intra în dezbatere publică, după ce va fi discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Principalele modificări ale proiectului se referă al domeniul asigurărilor de sănătate, la reorganizarea spitalelor şi la medicina de familie.


Etichete Vasile Cepoiministrul sănătăţiimedicamentebolnaviFedraţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live