Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 357
Comentează add

Autoritățile caută soluții pentru suplimentarea locurilor din spitalele destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19.

Guvernul caută soluții pentru deficitul de medici din spitalele COVID

adriana-turea

Autoritățile caută soluții atât pentru suplimentarea locurilor din spitalele destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, cât și pentru deficitul de personal necesar.

Sunt luate în calcul detașări de medici și asistenți din spitalele care nu sunt supuse unei presiuni foarte mari, dar și din cabinetele școlare.

Cadrele medicale spun însă că unele soluții la care se gândesc autoritățile nu sunt aplicabile.


Reporter: Adriana Turea - Primul ministru Ludovic Orban spune că, pentru rezolvarea deficitului de medici din spitalele COVID, o posibilitate ar fi transferarea în aceste unități a medicilor de medicină școlară, însă depinde de specialitate.

După părerea premierului, acest lucru s-ar putea face dacă deficitul este de medici de medicină generală, medici infecționiști, epidemiologici.

În ceea ce privește medicii din secțiile de anestezie și terapie intensivă se caută soluții, mai exact o procedură simplificată pentru angajarea tuturor celor care și-au dat examenul după finalizarea rezidențiatului în această disciplină.

Preşedintele Societății medicilor din colectivitățile de copii și tineri, doctor Daniela Raica, spune că este o perioadă prea scurtă de timp în care acomodarea cu noile sarcini pe care le-ar avea în spitale ar depăși beneficiul pe care l-ar aduce prezența lor acolo, iar reîntoarcerea în unitățile de învățământ ar fi un risc epidemiologic pentru comunitatea pe care o au în îngrijire.

În ceea ce privește deficitul de personal medical din secțiile ATI, acesta poate fi acoperit în urma unei instruiri speciale pentru utilizarea aparatelor de ventilație noninvazivă sau pentru realizarea celorlalte proceduri medicale care au loc în astfel de secții, spune managerul Institutului "Marius Nasta", dr Beatrice Mahler.

Medicul a explicat că aceste manevre nu pot fi învățate în două săptămâni.


Etichete pacienticoronaviruscovidspitale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live