Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

20 Noiembrie 2020
Vizualizari: 231
Comentează add

Guvernul bulgar va continua "măsurile flexibile" anti-COVID-19

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

  

Bulgaria rămâne printre ţările cu cele mai liberale măsuri anti-COVID, în pofida agravării situaţiei epidemice, a creşterii numărului de decese şi de bolnavi în stare foarte gravă. Corespondentul nostru la Sofia, Petio Petkov are mai multe detalii:

Reporter: La un număr zilnic de noi infectaţi de peste 4 000, cu deficit de medici, paturi şi medicamente în multe spitale, guvernul bulgar se abţine de a introduce măsuri mai restrictve.   

Primul ministru Borisov a declarat astăzi că multe ţări europene au apelat la lockdown, dar acesta nu garantează într-un mod obligatoriu succesul dorit. "Vom continua cu măsurile flexibile pentru a proteja sănătatea psihică a oamenilor, a adăugat el. Nu vom impune interdicţii, vom conta pe responsabilitate personală".

Un sondaj realizat în ultimele zile însă arată că numai o treime din bulgari aprobă politica anti-CPVID a guvernului. Aproape 60% critică măsurile liberale.

Inspectorul sanitar principal Anghel Kuncev a cerut înasprirea măsurilor dacă tendinţa negativă se va menţine.

Clipuri din reţelele sociale care arată persoane grav bolnave aşteptând ore în şir la intrarea spitalelor au provocat puternice reacţii negative.

La Plovidv, în urma unui astfel de caz, soldat cu moartea a doi pacienţi înainte de internare, au fost concediaţi cinci medici.

(PH)


Etichete Bulgariacovid-19masuri flexibile(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live