Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 268
Comentează add

Guvernul britanic a cerut instituției responsabile de omologarea vaccinurilor să verifice serul anti-COVID dezvoltat de Uuniversitatea Oxford și AstraZeneca.

Guvernul britanic cere verificarea vaccinului Oxford/AstraZeneca

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Guvernul britanic a cerut instituției responsabile de omologarea vaccinurilor să verifice serul anti-COVID dezvoltat de Uuniversitatea Oxford și AstraZeneca.

Detalii despre testele clinice ale vaccinului, devenite publice, ridică semne de întrebare cu privire la eficiență, în urma unor greșeli făcute în perioada testării de masă.


Reporter: În acest moment există semne de întrebare cu privire la eficiența vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford și gigantul farmaceutic AastraZeneca.

Luni, când a fost lansat vaccinul, s-a spus că eficienţa lui medie este de 70%. Între timp au devenit publice alte detalii care arată că în timpul testelor clinice au fost făcute greșeli.

Vaccinul trebuie administrat în două doze. O parte din voluntarii pentru vaccinul de la Oxford au primit două doze întregi și, în aceste cazuri, eficiența vaccinului a fost de 62%.

Alți voluntari, mai puțini ca număr și mai tineri decât în prima grupă, au primit din greșeală o prima doză mai mică și o a doua doză întreagă; în mod surprinzător, eficiența vaccinului în acest caz a fost de 90%.

Nu este limpede în acest moment de ce există această diferență. Guvernul britanic a cerut instituției responsabile de omologarea vaccinurilor să verifice vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca.

În mod normal, acest lucru indică faptul că eficiența și siguranța vaccinului sunt evaluate pentru a fi folosit pe scară largă. În acest moment sunt evaluate și vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer și Modern, care au o eficienţă de peste 90%.

(RS)


Etichete astrazenecavaccincoronavirusmarea britanie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live