Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

29 Ianuarie 2017
Vizualizari: 854
Comentează add

Guvernul aşteaptă şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, de al cărui aviz depinde adoptarea bugetului de stat pe 2017.

Guvernul aşteaptă avizul CSAT pentru bugetul pe 2017

andrei-serban

Şedinţă a guvernului Grindeanu la Palatul Victoria. Foto: Arhivă/gov.ro.

Guvernul aşteaptă şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, de al cărui aviz depinde adoptarea bugetului de stat pe 2017.

O reuniune a CSAT este programată pentru marţi.

Întâlnirea a fost convocată pentru a analiza bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale, după cum a precizat Administraţia Prezidenţială.

Guvernul mai are nevoie de avizul CSAT pentru a trimite proiectul bugetului la Parlament.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis pentru ca bugetul să aibă un parcurs identic cu cel de anul trecut, când guvernul l-a adoptat, l-a trimis parlamentului şi apoi a avut loc şedinţa CSAT.

Sorin Grindeanu: Noi am terminat proiectul de buget. Avem tot ceea ce înseamnă avize. Mai este nevoie în schimb de un aviz, avizul CSAT.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, crede că procedurile trebuie respectate, dar că ele nu au fost aplicate la fel şi în trecut.

Liviu Dragnea: Din păcate, această procedură este folosită într-un mod incorect şi neproductiv de preşedintele Iohannis. Aşa cum ştie toată lumea, anul trecut, proiectul de buget a fost adoptat în guvern într-o zi. A doua zi a fost emis avizul CSAT-ului, aşa cum s-a mai procedat, bănuiesc, şi în alte perioade. Nu s-a dorit lucrul acesta.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat proiectul de buget, pentru că arată lipsa de viziune a PSD şi că promisiunile din campania electorală nu sunt realiste.

Raluca Turcan: Reiese din proiectul de buget o creştere a poverii pe mediul privat. Din proiectul de buget se vede foarte clar viziunea de întărire a dependenţei autorităţilor locale de guvern.

Şi liderul USR, Nicuşor Dan, a criticat bugetul propus de PSD, pentru că va supraîndatora ţara.


Etichete bugetguvernklaus iohannissorin grindeanuLiviu Dragnearaluca turcannicusor dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live