Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

1 August 2018
Vizualizari: 1149
Comentează add

Compania chineză a detronat astfel firma americană Apple. Este pentru prima dată de la începutul anului 2010 când compania americană Apple nu ocupă una din primele două poziţii

Grupul Huawei a devenit al doilea producător mondial de telefoane mobile

ciprian-sasu

 

Grupul chinez Huawei Technologies a devenit al doilea producător mondial de telefoane mobile inteligente în trimestrul al 2-lea din 2018, arată datele prezentate de o firmă internaţională de cercetare.

Compania chineză a detronat astfel firma americană Apple, în lupta pentru poziţia a 2-a. Cifrele prezentate de International Data Corporation arată că gigantul sud-coreean Samsung se menţine pe prima poziţie, după ce a vândut 71,5 milioane de smartphone-uri, în trimestrul 2 al acestui an.

Huawei, de pe poziţia a 2-a, a vândut 54,2 milioane de unităţi. Este pentru prima dată de la începutul anului 2010 când compania americană Apple nu ocupă una din primele două poziţii pe piaţa telefoanelor inteligente.

Totuşi, pe fondul tensiunilor comerciale dintre China şi Statele Unite, analiştii se aşteaptă la o încetinire a vânzărilor de smarphone-uri în următoarele trimestre, ceea ce i-ar afecta mai ales pe principalii producători chinezi Huawei, Xiaomi, Oppo şi Vivo.

La nivel global, datele arată că s-au vândut în total peste 340 de milioane de telefoane, în acelaşi trimestru. Este a 3-a scădere consecutivă a livrărilor, pe plan mondial, menţionează France Presse. 

 

Etichete Huawei TechnologiesApple,SamsungHuaweiXiaomiOppoVivo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live