Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2021
Vizualizari: 398
Comentează add

Pompierii români din Grecia au astăzi misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Grecia: Pompierii români asigură protecția a trei localități din Attica

radiojurnal

FOTO: IGSU.

Pompierii români din Grecia au astăzi misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Salvatorii vor acționa pentru limitarea flăcărilor, astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile.


Reporter: Costi Dumăscu - Pe lângă dispozitivul propriu-zis de intervenție, românii vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și de a crea culoare pentru limitarea propagării incendiilor cu ajutorul drujbelor.

Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea din aer a focarelor de incendiu cu ajutorul unei drone.

Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real pentru a proteja, atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor. În tot acest timp se menține o legătură permanentă cu ofițerul grec delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Având în vedere temperaturile ridicate de la Atena și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la șase ore.


Etichete greciapompieri ,atticaincendii(RS)romaniaigsu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live