Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

23 Mai 2020
Vizualizari: 512
Comentează add

În fiecare zonă turistică va fi creată o zonă de carantină, iar spitalele vor avea secții speciale pentru bolnavii COVID-19.

Grecia își redeschide sezonul turistic de la 15 iunie

michaela-lambrinidou

  Foto: Arhivă

Grecia îşi redeschide sezonul turistic de la 15 iunie. Turiştii străini nu vor fi obligaţi să deţină un certificat care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus şi nu vor fi plasaţi în carantină.

Ministrul turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul ''Repornirea turismului'', în care sunt precizate condițiile și măsurile ce trebuie urmate în această vară de vizitatorii Greciei, începând cu 15 iunie și o listă a țărilor, alese inițial pe criterii epidemiologice, de unde vor putea veni primii turiști, prioritate având cei care vor veni cu mașina personală sau cu zboruri de scurtă durată.

Pe această listă figurează, printre altele, România, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria și Cehia, Cipru, Israelul, China, Japonia și Australia.

Planul Guvernului de la Atena mai prevede că turiștii străini nu vor fi nevoiți să posede un certificat care să ateste că nu sunt infectați cu coronavirus și, firește, nu vor fi plasați în carantină, așa cum se procedează până astăzi, însă ar putea fi supuși unor teste aleatorii pentru coronavirus și în mod cert, vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului.

Fiecare hotel sau pensiune va avea un doctor afiliat, care va consulta în prima fază pe turiștii care nu se simt bine, înainte ca aceștia să fie îndrumați la spital.

În fiecare zonă turistică va fi creată o zonă de carantină, iar spitalele vor avea secții speciale pentru bolnavii COVID-19.

(RS)


Etichete greciasezon turisticcoronavirus(RS)varaepidemiologi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live