Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

13 August 2022
Vizualizari: 329
Comentează add

Există temeri că numărul îmbolnăvirilor ar putea creşte din toamnă.

Grecia - cazurile de COVID au scăzut, dar sunt multe persoane internate

radio-romania-actualitati

  Foto: wikipedia

În Grecia, numărul cazurilor de COVID a scăzut în ultima perioadă, dar în spitale sunt destul de multe persoane internate. Există însă temeri că numărul îmbolnăvirilor ar putea creşte din toamnă. Corespondenta RRA, Michaela Lambrinidou, a transmis mai multe detalii.


Michaela Lambrinidou - Deşi viaţa de zi cu zi pare a fi revenit la normal, coşmarul coronavirusului, desigur, nu a trecut. Şi experţii sunt deosebit de îngrijoraţi de ceea ce va urma din luna septembrie, având în vedere că incidenţa cazurilor mortale de COVID în Grecia este de aproximativ 50 de persoane pe zi. Ministrul sănătăţii, Thanos Plevris, a remarcat că pandemia în Grecia se află în declin şi nu se face presiune pe sistemul naţional de sănătate, deşi numărul este considerabil pentru pacienţii din spitale şi în saloanele de terapie intensivă. Referitor la polemica dintre experţii sanitari, privind modul de înregistrare a deceselor şi a incidenţei cazurilor mortale de COVID, ministrul grec a spus că Grecia a urmat modelul de înregistrare recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi anume atunci când cineva se infecta cu COVID, chiar dacă cauza decesului nu era coronavirusul, dar persoana era testată pozitiv, cazul era înregistrat ca deces COVID. De acum încolo însă, a spus ministrul, în decesele ce vor fi raportate se va preciza câte dintre ele sunt din cauza COVID, şi câte sunt din altă cauză, dar persoana în speţă a fost testată pozitiv cu COVID. Ministrul a spus că din luna octombrie se aşteaptă noile vaccinuri actualizate pentru varianta Omicron şi alte variante, precum Omicron 4 şi 5, dar vaccinarea nu va fi obligatorie. A subliniat însă că ministerul său nu va recurge la obligativitatea măsurilor de distanţare, ci va prefera recomandări puternice pentru folosirea măştii în spaţii aglomerate şi închise, cum ar fi de exemplu, mijloacele publice de transport. În ceea ce priveşte şcolile, ministrul sănătăţii a menţionat că se va elabora un nou protocol sanitar în colaborare cu Ministerul Educaţiei, în funcţie de imaginea epidemiologică a ţării la momentul acela.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live