Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Martie 2016
Vizualizari: 1212
Comentează add

O profesoară palestiniană a câştigat premiul Global Teacher Prize

Global Teacher Prize

rador

 

 O profesoară palestiniană a câştigat un premiu pentru educaţie, în valoare de un milion de dolari, descris drept Premiul Nobel pentru Pace, în profesia sa, relatează BBC, preluat de RADOR Radio România.

Anunţul privind câştigătorul Global Teacher Prize a fost făcut prin videoconferinţă, de Papa Francisc: "Aş vrea să o felicit pe profesoara Hanan al-Hroub, pentru obţinerea acestui premiu prestigios, datorită importanţei pe care a acordat-o rolului pe care îl joacă în educaţia unui copil".

Hanan al-Hroub, care lucrează la o şcoală de lângă Ramallah, în Cisiordania ocupată de Israel, a dezvoltat o abordare unică pentru predat, folosind joaca pentru a contracara comportamentele violente.

"Mă simt fantastic şi încă nu-mi vine să cred că Papa mi-a rostit numele. Este minunat, incredibil! Pentru ca un arab, un profesor palestinian, să poată vorbi lumii astăzi şi să ajungă la cel mai înalt vârf, în meseria de profesor, ar putea fi un exemplu pentru profesori din toată lumea", a declarat laureata Global Teacher Prize.


Etichete Global Teacher PrizePapa FranciscRamallahHanan al-Hroub

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live