Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

12 Decembrie 2014
Vizualizari: 839
Comentează add

Compania americană Google este acuzată în special că afişează pe paginile sale propriile servicii specializate, în detrimentul motoarelor de căutare concurente.

Gigantul american Google, în atenția Comisiei Europeane Gigantul american Google, în atenția Comisiei Europeane - Conține audio

arina-petrovici

Euranet Plus.

Comisarul european pentru concurenţă se va întâlni în următoarele două săptămâni cu reclamanţii din cadrul anchetei pentru abuz de poziţie dominantă, care priveşte gigantul american Google.

Măsura vine la mai puţin de o jumătate de lună de la adoptarea de către Parlamentul European a unei rezoluţii simbolice prin care se solicită dezmembrarea Google.

De altfel, Comisia Europeană a deschis încă din noiembrie 2010 o anchetă împotriva Google pentru abuz de poziţie dominantă.

Gigantul american este acuzat în special că afişează pe paginile sale propriile servicii specializate, în detrimentul motoarelor de căutare concurente - de exemplu, comparatorul de preţuri "Kelkoo" sau site-ul de turism "Expedia".

Audio: Gigantul american Google, în atenția Comisiei Europeane.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi la Bruxelles, comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a anunţat că a trimis chestionare companiilor din domeniul serviciilor specializate de căutare pe internet pentru a obţine informaţii noi, întrucât datele disponibile datau de la finalul anului trecut, iar ele sunt esenţiale pentru stabilirea următoarelor etape ale investigaţiei.

În rezoluţia adoptată la 27 noiembrie, Parlamentul European a cerut statelor membre şi Comisiei Europene să elimine barierele care împiedică dezvoltarea pieţei unice digitale. Eurodeputaţii au mai subliniat necesitatea de a preveni abuzul de poziţie dominantă din partea companiilor online prin aplicarea regulilor UE privind competiţia şi prin deconectarea motoarelor de căutare de la alte servicii comerciale.

Europarlamentarii au mai cerut executivului de la Bruxelles să ia în considerare propuneri în vederea separării motoarelor de căutare de alte servicii comerciale.

Ţinând cont de rolul motoarelor de căutare pe internet în comercializarea exploatării secundare a informaţiilor obţinute şi de nevoia de a aplica regulile UE privind competiţia, eurodeputaţii au solicitat Comisiei să aibă în vedere propuneri pe termen lung pentru deconectarea motoarelor de alte servicii comerciale.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăConsiliul ConcurenteiGoogleParlamentul EuropeanKelkooturismMargrethe Vestagermotoare de căutare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live