Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

3 Februarie 2022
Vizualizari: 382
Comentează add

România a trecut de 50% rata de vaccinare anti- COVID-19 a populaţiei adulte, peste 18 ani.

Gheorghiță: Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi regândită Gheorghiță: Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea fi regândită - Conține video

adriana-turea

 Foto: rovaccinare.ro

România a trecut de 50% rata de vaccinare anti- COVID-19 a populaţiei adulte, peste 18 ani, iar rata de vaccinare a populaţiei eligibile, adică cu vârsta de peste 5 ani, este de doar 45 procente.

În condiţiile în care în aproximativ o treime din centre se administrează  mai puţin de 10 doze pe zi, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă vorbeşte acum despre o regândire a strategiei de vaccinare.

Aproximativ o treime dintre centrele de vaccinare anti-COVID-19 active au în prezent sub 10 doze administrate zilnic în ultimele două săptămâni, a precizat coordonatorul campaniei națională de imunizare, colonel doctor Valeriu Gheorghiță.

El susține că strategia de vaccinare anti-COVID-19 ar trebui regândită în lunile următoare, iar imunizarea împotriva SARS-CoV-2 să fie inclusă în programul național de vaccinare, în mod deosebit pentru grupele de risc și serul să fie administrat în cabinetele de medicină de familie.

Deși rata de vaccinare a României este mai mică decât a celorlalte state europene, colonel doctor Valeriu Gheorghiță o consideră acceptabilă.


Valeriu Gheorghiţă: E greu să vorbeşti de succes şi insucces. Acum depinde la ce anume vrem să ne raportăm. Dacă ne raportăm la rata de vaccinare din țările vest europene - Portugalia, de exemplu, sau Danemarca - este evident că suntem cu o rată de vaccinare insuficientă faţă de ce se întâmplă în respectivele ţări. Dacă ne raportăm la rata de vaccinare din România comparată cu ceea ce se întâmplă ca program de vaccinare în România, ceea ce s-a întâmplat cu campania de vaccinare anti-HPV în 2009, în care doar 2% din cei eligibili s-au vaccinat şi cu alte programe naționale de vaccinare, pot să vă spun că în momentul de față să avem peste 50% din populația adultă vaccinată este un real succes pentru România.


Reporter: Colonel doctor Valeriu Gheorghiţă a mai adăugat că CNCAV a început un proces de evaluare a centrelor de vaccinare și în funcție de adresabilitate și costuri se va stabili ce centre vor rămâne deschise, care se vor închide şi care vor fi transformate în centre de testare.

VIDEO: Conferință de presă privind evoluția pandemiei de Covid-19 și a procesului de vaccinare.

(RS)


Etichete vaccinareromaniacovidvaleriu gheorghita(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live