Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Mai 2021
Vizualizari: 443
Comentează add

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, consideră că orice acord de încetare a focului trebuie să includă şi negocieri directe cu gruparea Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Germania susține "un armistiţiu durabil" între Israel şi Hamas

sergiu-stet

  Cancelarul german, Angela Merkel.             Foto: Arhivă.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susţine dreptul Israelului de a se apăra împotriva barajelor de rachete lansate dinspre Fâșia Gaza de gruparea islamistă palestiniană Hamas şi a declarat că Germania acţionează pentru ajungerea la un acord durabil de încetare a focului.
 
"Susţinem dreptul Israelului la autoapărare şi de aceea considerăm corect ca Israelul să acţioneze masiv. Pe de altă parte, dorim să contribuim la eforturile diplomatice pentru asigurarea în regiune a unei situaţii sustenabile şi pe termen lung", a declarat Angela Merkel într-un interviu acordat postului german WDR, transmite Reuters.
 
Cancelarul german a adăugat că Germania are zero toleranţă pentru antisemitism, după mai multe atacuri asupra unor sinagogi, atacuri care au coincis cu luptele dintre Israel şi militanţii palestinieni.
 
Angela Merkel a adăugat că orice acord de încetare a focului trebuie să includă şi negocieri directe cu gruparea Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Etichete HamasFâșia GazaAngela Merkel,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live