Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

31 Martie 2022
Vizualizari: 221
Comentează add

Ministrul german al economiei a explicat că este o măsură de precauție și că nu există blocaje, dar că Germania trebuie să fie pregătită în cazul unei escaladări din partea Rusiei.

Germania- Plan de urgență pentru garantarea aprovizionării cu gaze naturale

vlad-draghicescu-bonn

Foto: captură video.

Germania a activat ieri prima fază a planului său de urgență pentru garantarea aprovizionării cu gaze naturale în fața riscului de oprire a livrărilor rusești.

Ministrul economiei, Robert Habeck, a explicat că este o măsură de precauție și că nu există blocaje, dar că Germania trebuie să fie pregătită în cazul unei escaladări din partea Rusiei. 

Odată cu declararea nivelului de alertă timpurie, la Ministerul Economiei s-a reunit o echipă de criză.

Aceasta analizează situația aprovizionării pentru ca, în caz de urgență, să fie luate măsuri suplimentare pentru securizarea aprovizionării. De asemenea, furnizorii de gaz și operatorii de conducte sunt obligați să evalueze periodic situația pentru guvernul federal.

Nivelul de alertă timpurie înseamnă că există indicii concrete, serioase și fiabile că poate avea loc un eveniment care să ducă la o deteriorare semnificativă a situației aprovizionării cu gaze naturale și care ar putea declanșa nivelul de alarmă sau de urgență.

Nivelul de urgență, pe de altă parte, presupune o întrerupere semnificativă a aprovizionării cu gaze, situație care ar necesita intervenția statului.

Între altele, pentru asigurarea alimentării cu gaze a așa-numiților clienți protejați, respectiv: gospodăriile private, dar și spitalele, pompierii și poliția.

Declanşarea nivelului de alertă timpurie survine la câteva zile după ce Rusia a anunțat că nu va mai accepta decât plata în ruble a gazului livrat.

Robert Habeck a reiterat că solicitarea Rusiei reprezintă o încălcare a contractelor de furnizare.

Deși în prezent aprovizionarea consumatorilor de gaz din Germania este garantată, de acum înainte atât întreprinderile, cât și gospodăriile private trebuie să își reducă pe cât posibil consumul, a avertizat politicianul ecologist.

 


Etichete germaniaplan de urgentagaze naturalerusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live