Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

3 Septembrie 2017
Vizualizari: 972
Comentează add

În Germania, va avea loc unica dezbatere televizată din această campanie electorală dintre Angela Merkel şi Martin Schulz.

Germania: Merkel şi Schulz se vor confrunta în singura dezbatere electorală

vlad-draghicescu-bonn

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.         Foto: Arhivă.

Cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative din Germania, programate pe 24 septembrie, diseară are loc unica dezbatere televizată din această campanie electorală.

Cei doi protagonişti ai confruntării sunt actualul cancelar, creştin-democrata Angela Merkel, de 12 ani la putere, şi socialistul Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European.

Corespondentul nostru, Vlad Drăghicescu, prefaţează evenimentul.


Reporter: Duelul televizat care începe diseară, la ora 21:15, ora României, este vital în special pentru socialistul Martin Schulz.

Acesta mizează pe convingerea electoratului nehotărât pentru a reduce diferenţa de 14 procente care îi desparte în sondaje pe social-democraţi de conservatorii Angelei Merkel.

Emisiunea de diesară, care va fi urmărită de aproximativ 20 de milioane de telespectatori, reprezintă punctul culminant al unei campanii electorale, mai degrabă anoste, din care au lipsit multe subiecte controversate.

Echipa de campanie a Angelei Merkel a refuzat un format de emisiune care să favorizeze schimburile directe de replici.

Presa germană scrie, astăzi, că Schulz, deşi este un vorbitor mai bun decât Merkel, va avea, totuşi, o misiune dificilă în faţa unui politician care nu se lasă aproape niciodată provocat.

Analiştii, citaţi de mass-media germane, anticipează că printre subiectele care vor fi abordate diseară de către cei doi candidaţi s-ar putea număra relaţiile Germaniei cu preşedintele american, Donald Trump, şi cu cel turc, Recep Erdoğan, reformarea Uniunii Europene şi conflictul din Ucraina.

Un sondaj publicat vineri relevă că 48% dintre germani ar prefera ca Angela Merkel să rămână cancelar, în vreme ce numai 23% dintre ei ar dori înlocuirea acesteia cu Martin Schulz


Etichete alegerilor legislative din GermaniaAngela MerkelMartin Schulz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live